Samtal kring middagsbordet

Recept och Bilder

Pesto på västerbottensost

50 g pinjenötter
1 vitlöksklyfta
1 kruka basilika
1 dl olivolja
50 g västerbottensost
Salt, efter smak
Peppar, efter smak

1. Rosta pinjenötterna.
2. Stöt basilika och pinjenötter i en mortel, eller kör i en mixer eller matberedare. Lägg i vitlök och lite av oljan. Fortsätt att stöta. Tillsätt sedan den rivna västerbottenosten och rör om.
Smaka ev av med salt och nymalen svartpeppar.

Peston håller i cirka 2 veckor i kylskåp. Receptet räcker till cirka 2 dl pesto.

Categories
Uncategorized

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    *



    You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>