Samtal kring middagsbordet

Recept och Bilder

Polkafudge

20 st

100 g ljus mjölkchoklad
100 g mörk choklad (70 %)
1 msk smör (1 msk motsvarar 15 g)
1/2 burk, söt kondenserad mjölk (à 397 g)
1 tsk vaniljsocker
1 dl polkagrisar (1 dl karameller motsvarar ca 100 g)
1 dl minimarshmallows

Hacka chokladen och lägg i en skål, smält den tillsammans med smör och kondenserad mjölk i ett vattenbad. (Vattenbad: Sätt skålen i en kastrull med knappt sjudande vatten och låt chokladen smälta. Se till att ingen vattenånga kommer i chokladen).
Ta av från värmen, låt svalna något och rör sedan i vaniljsocker.
Hacka eller mortla polkagrisarna. Vänd ner 2/3 av polkagrisarna i smeten tillsammans med marshmallows.
Bred ut smeten i en folieform, ca 10×15 cm, klädd med bakplåtspapper (för 20 bitar). Strö över resten av polkagrisarna.
Låt stelna i kyl minst 2 timmar. Skär upp med vass kniv.
Starta timer

Categories
Uncategorized

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    *



    You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>