Samtal kring middagsbordet

Recept och Bilder

China grill med gurka och jasminris

Antal personer: 4

1 kg fläskkarré
2 msk paprikapulver
1 msk brun farin
1 msk chilipulver
1 msk vitlökspulver
1 msk ingefära
1 ½ tsk svartpeppar
2 tsk salt

Till servering
gurka
vårlök
jasminris
Grillsås.

Blanda ingredienserna till kryddblandningen. Ta undan ca ¼, gnid in resten på köttet.
Lägg köttet mitt på grillgallret och grilla under lock på medelvärme (150° C) i ca 2 timmar tills köttet är väl genomstekt (innertemperaturen ska vara 65° C). Vänd då och då. Låt vila i ungefär 10 minuter när det är klart.
Skiva köttet tunt. Strö över kryddblandningen. Servera med gurka, vårlök, jasminris och Melkers grillsås.

Tips
För snabbare tillagning, skär karrén i skivor och grilla.

Categories
Grill, Gris

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    *



    You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>