Samtal kring middagsbordet

Recept och Bilder

Snorklar i potatismos

4 portioner

1 pkt 400 g grillkorv
1 pkt 140 g bacon
2 purjolökar
2 bananer
10 potatisar mjölig sort
1 msk smör eller margarin
2½ dl mjölk
1 tsk salt
1 krm vitpeppar

Skär varje grillkorv i 2 bitar. Dela baconskivorna mitt itu. Linda en baconskiva runt varje korvbit. Lägg dem i en ugnssäker form.
Skölj purjolöken och ta bort fula partier. Skär den sedan i ca 3 cm långa bitar.
Skala bananerna, dela dem på längden och sedan mitt itu så att det blir fyra bitar av varje banan.
Lägg purjolöks- och bananbitarna runtom korven. Sätt in i ugnen på 225°C i 20 min.

Skala potatisen och skär den i små bitar. Lägg potatisbitarna i en kastrull och häll på så mycket vatten att det precis täcker potatisen. Koka den mjuk, vilket tar ungefär 10 min. Häll av vattnet från potatisen. Lägg i 1 msk margarin eller smör.

Vispa sönder potatisen med en elvisp. Tillsätt 2,5 dl, salt och vitpeppar. Fortsätt vispa till ett slätt luftigt mos.

Categories
Korv

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    *



    You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>