Samtal kring middagsbordet

Recept och Bilder

Falukorvsgratäng

4 pers

800 g potatis, gärna mjölig
25 g smör
1 dl mjölk
1 tsk salt
1 tsk neutral olja
1 gul lök, klyftad eller hackad
1 vitlöksklyfta, finhackad
400 g falukorv, i mindre bitar
2 msk tomatpuré
1 burk körsbärstomater (à 400 g)
1 msk senap
1 dl lagrad riven ost

Servering
Garnera gärna med persilja.

gnstemperatur

200º

1
Skala och koka potatisen i saltat vatten. Mosa och tillsätt smör och mjölk. Rör kraftigt till ett fluffigt mos och smaka av med salt.
2
Hetta upp olja i en stekpanna och stek lök, vitlök och korv ca 3 min. Tillsätt tomatpuré och stek under omrörning någon minut till. Häll i tomater och senap och låt småputtra ca 3 min.
3
Skeda upp potatismoset i en gratängform längs kanterna och lägg korven i mitten. Strö över ost och gratinera mitt i ugnen till fin färg.

Tips
Ta vara på potatismoset som ev blivit över från gårdagens middag.

Categories
Uncategorized

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    *



    You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>