Samtal kring middagsbordet

Recept och Bilder

Indisk köttfärsgryta

600 g blandfärs
1 msk rapsolja
½ grovstrimlad purjolök,
3 finhackade vitlöksklyftor,
100 g torkade grovhackade aprikoser,
1 msk curry (vanlig eller stark)
1 krm malen kardemumma
1 burk kokosmjölk
2 dl röda linser

Serveras med:
grönsallad
kokt ris

1. Hetta upp en stekgryta eller stekpanna med olja.
2. Fräs purjolök och vitlök på mellanvärme i någon minut.
3. Tillsätt färsen samt curry och kardemumma och bryn allt i ett par minuter tills färsen är genomlagad.
4. Rör ner kokosmjölk, aprikoser och linser och låt koka upp på mellanvärme.
5. Lägg på ett lock och låt sjuda i ca 10 minuter eller tills linserna är färdigkokta. Rör om då och då under tiden.
6. Servera till grönsallad, kokt ris och eventuellt naanbröd.

Categories
Gryta, Köttfärs

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    *



    You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>