Samtal kring middagsbordet

Recept och Bilder

Varmrökt lax med pepparrotsdressing

 

4 pers.

Lax
1 kg lax, varmrökt
1-2 sallatshuvuden, t ex sweet gemsallat, eller romansallat
0.5 dl kapris, stora
1 st citron

Olivolja
Flingsalt, efter snak
Nymald svartpeppar, efter smak

2 dl crème fraiche
2 dl gräddfil
3-4 msk färskriven pepparrot
1-2 msk flytande honung
1 nypa salt

1. Fördela sallatsbladen på ett stort fat.
2. Stänk på lite olivolja och smula över lite salt.
3. Dela laxen och rensa bort skinn och ben.
4. Fördela köttet på fatet och garnera med kapris.
5. Salta och peppra lätt.
6. Dela citronen och lägg den bredvid.
7. Rör samman crème fraiche, gräddil och pepparrot efter smak.
8. Söta med honung och en nypa salt.
9. Servera till fisken.

Categories
Fisk

    One comment so far | Leave your own comment

  1. 1/21/2018 | 08:14 Permalink

    Tack för detta recept! Måste jag prova 🙂

    Respond to this comment

  2. Your email address will not be published. Required fields are marked *

    *



    You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>