Samtal kring middagsbordet

Recept och Bilder

Farmors potatisgratäng med kantareller

2012-12-08 Farmors potatisgratäng med kantareller_001

1 kg  mandelpotatis
100 gram  rotselleri
½  gul lök
2 vitlöksklyftor
4 dl  matlagningsgrädde
0.75 msk  flytande kycklingfond
1 knippa  timjan
½  msk  flingsalt
svartpeppar från kvarn
150 gram färska kantareller
smör
1 dl riven Västerbottensost

1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Skala och skiva potatis, rotselleri, gul lök och vitlök tunt.
3. Koka upp grädde, kycklingfond, hackad timjan, salt och peppar.
4. Tillsätt potatis, rotselleri, gul lök, vitlök och koka långsamt i 15 minuter.
5. Stek svampen i smör och krydda med salt och peppar.
6. Blanda svampen i potatiskoket och rör i osten.
7. Fyll blandningen i en smörad ugnsform och grädda gyllene, ca 25 minuter.

Categories
Gratäng

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    *



    You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>