Samtal kring middagsbordet

Recept och Bilder

Roslagens Sjöfartsmuseet Fejan

 

 

Roslagens Sjöfartsminnesförening är en ideell förening som stärker och utvecklar intresset för Roslagens sjöfartshistoria. Vi driver det innehållsrika och trivsamma Roslagens Sjöfartsmuseum i Älmsta på Väddö, vackert beläget på sluttningen ner mot Väddö kanal. Du kan även lyssna på ljudfiler och ljudguider för synskadade som handlar om Roslagens segelsjöfart.

Vi är även svensk arrangör för den historiska Postrodden över Ålands Hav, som sker i juni varje år. Varje vår firas Valborgsmässoafton, Nationaldagen och Beckbyxans Dag vid museet med underhållning och god gemenskap.

Vår populära årsskrift, Rospiggen har utgivits årligen sedan 1940. Den innehåller många spännande skildringar från Roslagens sjöfartshistoria.
Titta gärna in på vår facebook-sida.
 

 

1-DSC_9314_redigerad-1

 

2-DSC_9321_redigerad-1

 

3-DSC_9322_redigerad-1

 

 

4-DSC_9329_redigerad-1

Kabyssen på en vedskuta

 

*****

 

Mot Fejan

 

 

5-DSC_9336_redigerad-1

Fejan är en liten ö öster om Tjockö i norra delen av Stockholms skärgård. Fejan är känd för att ha varit Ostkustens karantänstation från 1892. 1994 började Skärgårdsstiftelsen arrendera området av Fortifikationsverket för att 2013 få ägenderätt till karantänsstationen genom markbyte. I den gamla karantänsstationen bedriv vandrarhems- och konferensverksamhet.[1][2][3]

k6-DSC_9348_redigerad-1

Sjukhuset

7-DSC_9351_redigerad-1

Doktorsvillan

8-DSC_9349_redigerad-1

Fejans tillfälliga skärgårdskrog

Categories
Uncategorized

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    *    You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>