Samtal kring middagsbordet

Recept och Bilder

Färsbiff med morotstzatsiki

 

1-DSC_8350

4 pers.
45 min

4 port ris eller annat gryn
500 g nötfärs
salt och peppar
1 1/2 msk majsstärkelse (Maizena)
1 dl vatten
2 msk smör eller margarin

Tzatziki
2 morötter
1 vitlöksklyfta
2 dl mat yoghurt

Till servering
2 tomater
1 rödlök
1 msk olivolja

Sätt ugnen på 200˚C.
Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
Blanda färsen med salt, peppar, majsstärkelse och vatten. Forma till stora biffar, 1 per portion.
Bryn biffarna i hälften av matfett i en stekpanna tills de fått fin färg. Stek klart i ugnen i ca 8 min.
Tzatziki: Skala, riv och stek morötterna mjuka i resten av matfettet. Pressa över vitlöken. Låt fräset svalna av och blanda det med yoghurten. Smaksätt med salt och peppar.
Skiva tomaterna och skalad rödlök, ringla över olivoljan och krydda med salt och peppar.
Servera biffarna med tzatziki, tomatsallad och ris eller annat gryn.

Categories
Köttfärs
Tags

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    *



    You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>