Samtal kring middagsbordet

Recept och Bilder

Rabarber- och ingefärslemonad

1-DSC_7118
 

 

 

1.½  l färdig lemonad

200 g rabarber
30 g färsk ingefära (ca 5 cm lång)
1 dl strösocker
1.½  l vatten
is

Skiva rabarbern samt skala och skär ingefäran i tunna skivor.
Lägg alltsammans i en kastrull (ej aluminium) tillsammans med socker och vatten.
Koka upp och låt sjuda under lock i cirka 10 minuter. Dra kastrullen åt sidan och låt vätskan stå och dra i 10 –15 minuter.
Sila av vätskan och låt den kallna.
Häll upp lemonaden i en karaff och toppa med rikligt med is – gärna stora isbitar som inte smälter och späder ut lemonaden så snabbt.
Blir det lemonad över går den utmärkt att hälla upp på väl rengjord flaska och förvara i kylskåp i ett par dagar.
Du kan även frysa in lemonaden i rengjorda petflaskor – fyll dem bara inte ända upp eftersom vätskan ökar i volym då den fryser

Categories
Dryck
Tags

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    *



    You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>