Samtal kring middagsbordet

Recept och Bilder

Biffpanna

DSC_6213

 

1 portion

125 g magert nötkött (t ex. biff eller rostbiff)
1 gul lök
1 tsk olja
1 tsk tomatpuré
1 tsk balsamvinäger
1 dl vatten
1/4 smulad köttbuljongtärning
1/2 tsk oregano
2 msk lätt-crème fraiche
1/2 finhackad vitlök

Skär köttet i strimlor. Skala och hacka löken. Bryn köttet i olja i en stekpanna. Salta och peppra. Lägg löken på slutet. Tillsätt tomatpurén, vinägern, vatten, buljongtärningen och oregano. Låt allt koka i ca 5 minuter. Rör sedan i crème fraiche och vitlöken. Servera med kokt potatis och kokta grönsaker.

Categories
Nötkött

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    *    You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>