Samtal kring middagsbordet

Recept och Bilder

Ugnsbakad avokado med ägg, rökt lax och gräslök

Portioner: 4

2 skivor kallrökt lax
4 små ägg
2 avokador
Svartpeppar från kvarnen
1/2 kruka gräslök

Till servering
Gärna bröd

Sätt ugnen på 200˚C.
Dela laxskivorna i halvor.
Skilj försiktigt äggulorna från äggvitorna.
Dela avokadon och ta ur kärnorna. Gröp ur lite av avokadoköttet där kärnan har suttit (för att få lite mer plats för ägget). Skär bort lite av skaldelen på varje avokadohalva och ställ dem i en ugnssäker form.
Lägg laxskivorna i avokadons urgröpning, lägg en äggula på varje laxskiva. Vispa upp äggvitorna med en gaffel. Häll i så mycket äggvita det får plats vid äggulan. Krydda med svartpeppar.
Sätt in formen mitt i ugnen ca 12 minuter.
Skär gräslöken och strö på avokadohalvorna.
Till servering: Servera gärna med bröd.