Samtal kring middagsbordet

Recept och Bilder

Bulgur med bratwurst

1-DSC_8398
4 pers.
15 min

1 msk  olivolja
4 bratwurst
3 dl  bulgur
1½  röd paprika
1 ask  cocktailtomater á 250 g
1 stjälk selleri
½   zucchini
10 cm  purjolök
2 dl kokta  röda bönor

Sambal Kesella
1 dl  kesella, 1 %
1 msk  sambal oelek
Salt

Skär zucchini, paprika, selleri och i bitar. Stek dessa i olja tills de mjuknat något. Finstrimla purjolöken och tillsätt denna samt bönorna.
Stek korven separat tills den fått lite färg. Blanda kesellan med sambal och smaka av med lite salt.

Dryck

1-DSC_2936LiteL

Lite dricka i vårt “lusthus”

Räksallad med avokadodip och tortillachips

 

 

1-DSC_8395

4 port.
ca  30 min

400 gram  skalade räkor
250 g  röda cocktailtomater
10 cm  gurka
½  röd lök
1 röd paprika
150 g blandad sallad

Dip
2 avokado
1 dl saften  limefrukt
1 dl  grekisk yoghurt
½ vitlöksklyfta
Chiliflakes
Salt
12 tortillachips

Halvera tomaterna, skär gurkan och rödlöken i tunna skivor, skär paprikan i bitar. Blanda med räkorna och salladen.
Skär avokado i några stora bitar och lägg i en mixer. Pressa över limesaft och tillsätt yoghurt, pressad vitlök. Krydda med chiliflakes och lite salt. Mixa till en slät dip och smaka om det behövs mer salt. Servera salladen med dip och tortillachips.

Torsk med kaprisstekta haricots verts och rucolacrème

1-DSC_8399

Portioner:  4
45 min.

600 g torskfilé
900 g fast potatis
Salt 
Peppar
150 g haricots verts
65 g ruccola
2 dl crème fraiche
250 g körsbärstomater
2 msk kapris
1 msk olivolja

Tina fisken.
Sätt ugnen på 200°C.
Skala och skär potatisen i bitar, koka dem i saltat vatten.
Koka haricots verts mjuka i saltat vatten och spola dem kalla.
Grovhacka och mixa häften av rucolan med crème fraichen och smaka av med salt och peppar.
Lägg torsken i en ugnssäker form och krydda med salt och peppar. Stek den mitt i ugnen ca 10 minuter.
Dela tomaterna i halvor och grovhacka kaprisen.
Fräs haricots vertsen i olivoljan tillsammans med kaprisen, tillsätt tomaterna och låt dem bli varma.
Pressa potatisen och servera till torsken, rucolacrème, kaprisfräset och resten av rucolan.